/Februar, prvi

Danas sam shvatila, da danas, nakon već pet mjeseci, ja dajem za pravo sebi- da razmislim o svemu. Shvatim da sam poslije raskida, našla posao, nabavila mačku. Pa se natovarila obavezama- samo da ne razmišljam.

Pa sam shvatila da nisam imala vremena razmišljati, da sam “online upoznala” njega i na njega potrošila 3 mjeseca. I da sam konačno, imam vrijeme.
Od kojeg ne bježim.

Susstigne sve ono od čega bježiš.

Gledala sam slike, čitala poruke..

Zasigurno mogu reći da je on prva osoba, prva koju sam zavoljela i prihvatila, baš onakvu kakva je.

Sve mane, sve vrline, sve sam prigrlila, po prvi put u životu. I dala sam mu svoje povjerenje, dala mu sebe na dlanu..

I naižem među porukama jednu koja je napisana u decembru 2020. Mislim da je bio 11. decembar, što je značilo da smo tada već bili 8 mjeseci zajedno, a njega je i dalje mučilo jedno pitanje- moja prošlost. Koga sam voljela, ko me “imao”, šta sam radila. I radim li i sad, možda iza leđa.

On mene ipak nije prihvatio.

Vidim i svoju poruku koja kaže da je meni sa njim lijepo, da ga volim i da stvarno, sva njegova prošlost kakva god da je, meni nije bitna jer to sad što imam sa njim mi je vrijedno.

Da naglasim, moja prošlost nije burna uopće, da se ne zamislimo svi sad šta sam ja to radila i eto kakve, on bi rekao avanture sam imala.

Žalosno, što mi nije vjerovao, iako nikad nisam prevarila niti jednog momka niti ikad uradila ijednom nešto što bi uzburkalo povjerenje. On mi do zadnje nije vjerovao, kad izađem na kafu- sigurno nisam sa kolegicom nego sam sa nekim likom..

I sad kontam, bio si sa mnom toliko vremena i ne znam kako me nije vrijeđalo to da možeš misliti o meni da bih to uradila..

I naravno, na kraju- ja sam ta koja je našla poruke, slike i sve ostalo.

Još me on boli i shvatila sam, da se ne bi ni mogla upustiti u nešto novo..

Ne želim opet pasti u zamku.

2 Comments Write a comment

  1. Ja sam nešto slično doživjela u jednoj vezi. I to me naučilo da ljudi postavljaju ograničenja upravo zbog vlastitih.
    Šteta je što te ostave bez povjerenja za druge ljude, i sa sumnjom u sve što je prošlo jer se zapitaš da li se to dešavalo tokom cijele veze, samo nisi saznala.
    I bukvalno se i ja tako osjećam – ne želim ponovo upasti u zamku.
    Proći će, nije on vrijedan toga. Poslije ćeš se i sama pitati šta si vidjela u njemu, jer si dosta toga vidjela ružičastim naočarama. Sretno <3

Leave a Comment