// o divnim ljudima

Prijateljica upoznala jednog momka, za kojeg kaže da je “divaaan, divaaaan, jedan od boljih muškaraca koje je upoznala”.. Kaže da je dobar za smijeha i za ozbiljnosti, da joj paše baš u svemu, ali eto, on je u vezi dvije godine. I on je kao sa njom u nekim svađama.

Meni odmah red flags i govorim joj to ali eto, svako ćera po svome jel’.

Oni se samo “druže”, a ta druženja su vam šetnje (romantične), vožnja na jednom biciklu, dubokoumne priče, poneki možda zagrljaj, dopisivanja do kasno u noć.

Opet ja, pa kažem da mi to nije okej.

Rekla sam joj, sve je to lijepo ali on ima djevojku. Zamisli da si ti ta djevojka, zamisli da tvoj momak se dopisuje sa nekom, izlazi sa nekom, vozi na biciklu i na motoru nekom..Priča o vašoj vezi i kako ste posvađani, tamo nekoj. Sve to ona zna, čak i preživjela neki oblik toga- ali i dalje se “samo druže”, a zaljubila se kao tetrijeb.

I ne, meni ne može biti divan ljud ona osoba koja ima nekoga u vezi, a ovamo sa nekom trećom osobom se tako ponaša.

Izgovor je da oni izađu u društvu, jeste, njih pet bude pa se njih dvoje osame i ostanu sami sve to vrijeme dok su u “društvu”. Tješi sama sebe, a ja sam rekla par puta i ne planiram više.

Rekla sam da je ona ta koja mora staviti granicu na to sve, koja mora reći biraj šta želiš, a ona kaže da nije njeno da to radi. Pa eto, ja sam prestala govoriti i sad slušam priče kako je divan. I najdivniji.

A meni, sve dok je u vezi a tako se ponaša, nije divan nego odvratan.

Šta je vama divan ljud?

11 Comments Write a comment

  1. Ne znam kako ne vidi to licemjerje. Ustvari znam. Zaljubljenost je slijepa.
    Divan ljud je iskren, dobronamjeran i dobroćudan ljud, s nevjerovatnom energijom kojom puni druge ljude i odiše smirenošću. Upoznala sam možda 2-3 takva ljudova u životu…

  2. Ne znan kako bi definira sta je za mene divan ljud, al u slucaju tvoje prijateljice, tom liku bi reka da bira s kim ce bit, s curom ili s njom. Ocigledno izmedju njih ima kemije, ali ja bi to presjeka i prebolija ga, da san na njenom mistu. U slucaju da ce i dalje bit s tom curom. A donekle je shvacan, ona se zaljubila jbg, a mozda toga nije ni svjesna, a vjerovatno i sama sebe laze.

  3. Hm.. znam kako bi se osjećala ona da je na mjestu njegove cure. Koliko god mi govorili da postoji muško žensko prijateljstvo, postoji i jasna granica između prijateljskog druženja i ašikovanja, da tako kažem.
    Možda nas malo osjetljivije boli sam scenarij na pomisao što bi osjećala njegova cura da zna za to i zbog toga se na ovu situaciju bunimo.

    Nemoguće da on ne vidi da se tvoja prijateljica zaljubila u njega, odnosno da gaji simpatije i da bi vrlo rado prešla granicu, po tom pitanju on nije nimalo fer prema svojoj curi i u tom slučaju nije divan kao osoba. Naravno, često su nam novi ljudi zanimljviji od onih na koje smo navikli i od tuda dolazi i do prečestog zaljubljivanja, varanja i sl. Ne kažem da možda s nekim drugim nisi možda kompetentniji, ali skoro svaka veza je na početku romantična i bajna, a nakon dvije godine postane obićnija, navikneš se na nekoga, hormoni se smire i tu se treba raditi o maksimalnom povjerenju, ako ne i o odluci da želiš biti s nekim zbog onog njegovog bića kojeg poznaješ..
    Raspisah se ja, a čini mi se da bih mogla još više na tu temu.

Leave a Comment